Aatu Komsi

Marvel All Day

Marvel-sarjakuva-aiheinen blogi, jossa esitellään suomalaisille lukijoille laadukkaita lukuvinkkejä ja arvostellaan genren kliseitä kriittisesti.Marvel hukkasi sen, mikä teki siitä parhaan

10.1.2017 klo 19:22, aevik

Secret Wars oli suunnaton pettymys, sillä sen käynnistänyt ja kirjoittanut Jonathan Hickman ei kyennyt lunastamaan itse asettamiaan lupauksia. Saagan päätyttyä Marvel Comics on kuitenkin mennyt entistä huonompaan suuntaan ja vesittänyt monet hyvät sarjakuvansa yksinkertaistetulla teinisaippuaroskalla. Ainoa myönteinen uudistus on, että rotukysymykset ja rasismi ovat saaneet lehtien sivuilla aiempaa enemmän huomiota.

» Lue lisää


Ihmeneloset ja keski-ikäisen Näkymättömän naisen kaipuu

21.2.2016 klo 00:45, aevik

Ihmenelosten jenkkilehtien lukijoita on viime vuosina hellitty. Mark Millarin, Jonathan Hickmanin ja Matt Fractionin tarinat ovat onnistuneet puhaltamaan uutta henkeä ihmeperheen koettelemuksiin. Ennen kaikkea syvyyttä on löytynyt päähenkilöiden persoonista, minkä myötä menneiden vuosikymmenten ”nero ja sen luolamieskaverit” sekä ”mies on perheen pää” -asetelmat on saatu heitettyä pois. Nykyiset Ihmeneloset ja Future Foundation juhlistavat uusien löytöjen ja kokeiden tekemisen riemua ja problematiikkaa.

» Lue lisää


Perinteikäs ”mies ja vasara” -esitys

29.12.2015 klo 14:26, aevik

Ukkosenjumala Thor on siitä kiinnostava, että hahmon myyttinen tausta yhdessä sen nykyajan supersankariseikkailujen kanssa tarjoaa kirjoittajille laajat mahdollisuudet erilaisiin tulkintoihin ja painotuksiin. Osalla tekijöistä Thor on ensisijaisesti jumala, osalla taas koko jumaluus tuntuu vain tekosyyltä saada kirjoittaa geneeristä supersankarimättöä. Hahmon taipuisuus monenlaiseen tarinaan kertoo sen tietystä onttoudesta, mutta samalla se tarjoaa loistaville kirjoittajille tilaisuuden tehdä poikkeuksellisen upeita ja laadukkaita Marvel-tarinoita ilman mitään rajoituksia.

» Lue lisää


Incursion – Maapallojen törmäys

9.10.2015 klo 23:36, aevik

Jonathan Hickmanin kirjoittama Incursions-tarinakokonaisuus onnistuu samanaikaisesti keksimään Marvel-sarjakuvien historian suurimman uhan että nostamaan yksilöt, heidän tunteensa ja persoonaeronsa keskiöön. Marvelin moneen vuoteen parhaimman tarinan miinuksina ovat kuitenkin suppea naiskuva sekä kerronnan ajoittainen tarpeeton vaikeaselkoisuus.

» Lue lisää


Mikä on Marvel Unlimited – ja mikä on tämä blogi?

9.10.2015 klo 23:30, aevik

Tämä on lukuohje blogiini sekä käyttöopas Marvel Unlimited -online-sarjakuvapalveluun, johon suosittelen kaikkia Marvel-faneja tutustumaan.

» Lue lisää